تاريخچه گروه ارتودانتیکس

گروه ارتودنسی (ارتودنتیکس) دانشکده دندانپزشکی مشهد از سال 1347 یعنی 3 سال پس از تأسیس دانشکده به طور مشترک با گروه اطفال تحت نام گروه ارتودنسی و اطفال فعالیت خود را شروع نمود. در ابتدا آقای دکتر علی اکبر بهرمان، عضو هیأت علمی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی (ملی سابق)، به صورت استاد پروازي وظیفه آموزش در بخش ارتودنسی را بر عهده داشتند. سپس آقای دکتر امیر خاوری، مسئولیت آموزش در بخش ارتودنسی را عهده دار شدند که ایشان نیز در سال 1353 به دانشکده دندانپزشکی تهران منتقل گشتند.  آقای دکتر عباسعلی صحافیان که جزو دوره اول فارغ التحصیلان دانشکده دندانپزشکی مشهد بودند پس از گذراندن دوره تخصصی ارتودنسی در دانشگاه منچستر انگلستان در سال 1353 به ایران مراجعت نموده و به عنوان اولین عضو هیأت علمی رسمی بخش ارتودنسی مشغول به کار شدند. در سال 1354 خانم دکتر طاهره جلالی که دوره عمومی دندانپزشکی را در دانشکده دندانپزشکی تهران گذرانده بودند پس از گذراندن دوره تخصصی ارتودنسی در دانشگاه منچستر انگلستان به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی مشهد ملحق گشتند. سرکار خانم دکتر سلیم پس از فارغ التحصیلي دوره دکتراي دندانپزشکي از دانشگاه ملي، مدتي به عنوان مربي و پس از گذراندن دوره تخصصي خود در دانشگاه جرج تاون آمریکا بمدت 3 سال به عنوان عضو هیأت علمی در بخش ارتودنسی فعالیت نمودند. ایشان  در سال 1359 به دلیل مسافرت به خارج از کشور دانشکده را ترک کردند. آقای دکتر محمد باصفا که دوره تخصصی ارتودنسی را در دانشگاه کلمبیای نیویورک گذرانده بودند، در سال 1361 در بخش ارتودنسی شروع به کار نمودند.

وزارت بهداشت و درمان در سال 1363 بخش ارتودنسی مشهد را واجد شرايط تدريس آسيستان تخصصي تشخيص داد. در این سال دوره تخصصی ارتودنسی به سرپرستی آقای دکتر صحافیان و همکاری آقای دکتر باصفا و خانم دکتر جلالی در دانشکده راه اندازی گردید و اولين دستياران دوره تخصصي در این بخش پذیرفته شدند. اولین فارغ التحصیل این رشته خانم دکتر مهری زرین قلم از مربیان بخش ارتودنسی بودند که پس از گذراندن دوره تخصصی به کار خود در این بخش ادامه دادند. فارغ التحصیلان دوره دوم تخصصی آقایان دکتر براتعلی رمضان زاده، دکتر مجید قنبرزاده و دکتر ایمان پدیسار بودند. از سال 1363 به بعد هر سال تعداد 2 تا 4 دستیار تخصصی ارتودنسی در این بخش آموزش دیده اند و در مجموع قریب به 80 متخصص ارتودنسی تا به حال از این بخش فارغ التحصیل شده اند که علاوه بر تأمین کادر هیأت علمی گروه، تعدادی نیز در سایر دانشکده های دندانپزشکی کشور به آموزش رشته ارتودنسی مشغول می باشند. لازم به ذکر است در سال 1374 گروه ارتودنسی به طور رسمی از گروه اطفال مجزا شد و به عنوان یک گروه مستقل به فعالیت خود ادامه داد. در مدت 40 سال بيش از هزار فارغ التحصيل دکتراي دندانپزشکي دانشکده مشهد، هر کدام 7 واحد ارتودنسي شامل 3 واحد نظري و 4 واحد عملي را گذرانده اند.

لازم به ذکر است که گروه ارتودنسی توانسته است با کسب رتبه های برتر بورد تخصصی در چندین سال متوالی  (1367، 1372، 1374، 1378، 1379، 1380، 1381، 1382، 1383، 1384، 1385، 1387، 1388، 1389) یکی از افتخارآمیزترین گروه های تخصصی دانشکده دندانپزشکی مشهد باشد و تا کنون صدها پايان نامه دکترای عمومی و ده ها پايان نامه تخصصي و تعداد زيادي مقالات علمي فارسي و انگليسي در ژورنال هاي داخلي و خارجي معتبر منتشر نموده است.

از جمله فعالیت های ویژه این گروه پذیرش و درمان بیماران دارای شکاف کام و لب می باشد که در ابتدا جناب آقای دکتر صحافیان فعالیت در این قسمت را آغاز نمودند و از سال 1382 کلینیک شکاف کام و لب به صورت یک مرکز پژوهشی و درمانی رسماً راه اندازی گردید. معاینات دوره ای و درمان های ارتودنسی لازم جهت بیماران شکاف مراجعه کننده به دانشکده در این مرکز انجام می شود.

اخذ مجوز جذب ۱۰۰ عضو هیات علمی در دانشکده دندانپزشکی مشهد
پنج شنبه, 02 شهریور 1396
خبر جذب هیات علمی دندانپزشکی     اخذ مجوز جذب ۱۰۰ عضو هیات علمی در دانشکده دندانپزشکی مشهد معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: یکی از کارهای کارگروه توسعه و تعالی علوم دندانپزشکی؛ نیازسنجی تعداد اعضای هیأت علمی در دانشکده های دندانپزشکی کشور است و بر این اساس با... ادامه مطلب...